Praktijkexamen

Als je alle onderdelen van de opleiding voldoende beheerst en geslaagd bent voor je theorie-examen B,wordt het examen aangevraagd. Hiervoor moet je de rijschool eerst machtigen, klik op de tekst hiernaast!
Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten. Onderverdeeld in 15 minuten kennismaken, medelen van de uitslag en ongeveer 40 minuten rijden.
In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Dan worden de meegebrachte stukken gecontroleerd. Vervolgens richting de auto lopen en dan tegelijk de ogen test. Hierna vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan of in de auto.
Dan begint de rit die is onderverdeeld in een gedeelte zelfstandig en een gedeelte op aanwijzingen plus de bijzondere manoevres. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen. Deze vind je terug op het zelfreflectie formulier.
Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
Direct na afloop verteld de examinator in het examencentrum de uitslag.

Daarna bespreekt de examinator het formulier zelfreflectie met je.Klik hier voor het zelfreflectieformulier.

Meenemen naar het praktijkexamen:

  • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs.
  • Het ingevulde formulier Zelfreflectie.
  • De reserveringsbevestiging (oproepkaart).

GASTENBOEK

Lees hier ons gastenboek! Heeft u zelf een opmerking of positieve ervaring? Deel het in ons gastenboek. Wij hechten veel waarde aan de mening van onze klanten.

Lees verder..